Afwerking

Convectorput rooster Convectorput

AFWERKING BIJ EEN CONVECTORPUT

Profistab parket bied voor alle vloeren een oplossing, zo ook bij een convectorput. Indien er een convectorput aanwezig is in de vloer bieden wij daar ook de juiste oplossing voor. Profistab kan (indien gewenst) ook voor het convectorrooster zelf zorgen. De parketvloer rondom de convectorput zal door ons naar wens afgewerkt worden en zal zo volledig in vintage en duurzame stijl van de nieuwe parketvloer meekomen.

 

AFWERKING RONDOM DE DEURMAT

Met Profistab parket vloeren is de afwerking rondom een deurmat voor ons geen enkel probleem. Wij bieden diverse oplossingen om de deurmat perfect bij de rest van de houten vloer te laten passen. Alle wensen zijn met ons bespreekbaar.

De deurmat zelf kan ook door Profistab aangeleverd worden, hierdoor kunnen wij het gehele plaatje voor uw vloer in orde maken.

 

AFWERKING BIJ TRAP

Met Profistab parket kan de overgang van de vloer naar bovenzijde trap doorgaans op vele simpele manieren afgewerkt worden. Hierover kunnen wij u goed adviseren en zijn er met Profistab parket verschillende opties mogelijk.

Wij zullen de afwerking met uiterste zorg behandelen en zodra dit gereed is. Zal dit resulteren in dat het overlopen van de houten vloer naar de trap (en andersom) perfect op elkaar aansluiten.

Het bekleden met hout van de gehele trap zoals uitgevoerd op de bovenliggende of onderliggende vloer is uiteraard ook mogelijk.

 

AFWERKING PODIUMRAND

Met Profistab parket zijn podia ook probleemloos vintage en duurzaam te bekleden.
Zoals op bovenstaande afbeelding weergegeven is worden zowel de horizontale als verticale vlakken belegd met parket stroken. Door gebruik van bijpassende koplatten strookt het parket als een geheel door.

 

VLOERAFWERKING: LAK

Bij een gelakte houten vloer zal er een dunne toplaag bovenop de parket vloer komen te liggen, de parketvloer zal hierdoor duurzaam en slijtvast zijn. In principe is deze laag lak op het hout ondoordringbaar, echter is hij niet geheel waterdicht.

Mocht u een gelakte parketvloer willen selecteren. Zou u ook nog kunnen kiezen uit diverse soorten vintage lak. Er zijn verschillende variaties van zeer glanzende lak tot zeer matte lak. Om zo uw vloer optimaal te laten stralen.

 

VLOERAFWERKING: OLIE

Bij een geoliede houten vloer trekt de olie in de poriën van het hout. Dit zorgt ervoor dat de eerste paar milimeter van de parket vloer op kleur komen en beschermd worden. Een geoliede parketvloer zal ten alle tijde onderhouden moeten worden met gebruik van onderhoudsolie.

Een geoliede parketvloer heeft een natuurlijke vintage uitstraling en beschadigingen of krassen tekenen zich hier nauwelijks op af, echter is een geoliede vloer wel meer vatbaar voor vuil dan een gelakte vloer.

Mocht u uw houten vloer willen laten oliën, dan is dit in diverse kleuren en tinten mogelijk.